header
Januari 2019

 
Belangrijke data
  • 25 januari: lancering Schoudercom
  • 28 januari: OAC-vergadering (Hugo)
  • 30 januari: intekenlijst rapportgesprekken
  • 31 januari: studiedag (groep 1 t/tm 8 vrij)
  • 08 februari: rapport 1
  • 11 februari: groep 1/2 vrij
  • 12 - 15 februari: rapportgesprekken
  • 25 februari: MR-vergadering
  • 01 maart: carnaval op school
  • 04 tot 10 maart: voorjaarsvakantieLancering oudercommunicatie-app
Zoals in de laatste nieuwsbrief van 2018 is aangekondigd, zouden we begin 2019 gaan werken met een nieuw oudercommunicatiesysteem. Daarvoor heeft u deze week een uitnodiging gekregen om uw account aan te maken

Schoudercom is te gebruiken als APP die u kunt downloaden via App-store of Google Play. Daarnaast is schoudercom ook via website te benaderen op volgend adres:

http://hoefhugo.schoudercom.nl > Tip: bookmark deze site!

De livegang van schoudercom zal het lopende schooljaar gefaseerd opbouwen. Daarover kunt u meer lezen als u uw account aangemaakt en geactiveerd heeft in het eerste nieuwsartikel dat in deze app gepubliceerd is.

Dus doe mee met de aanmeldpolonaise. Het streven is dat vóór de carnavalsvakantie iedereen zich heeft aangemeld.
Gouden verkeerslabel
Afgelopen woensdag kregen wij het Gouden Verkeerslabel (een initiatief van de provincie Noord Brabant) Uniek, want geen enkele andere school in Noord-Brabant heeft het zover geschopt. Van de 900 aangemelde scholen zijn wij de enige met een gouden label.
Dit hebben we ‘verdiend’ door veel aandacht aan (veilig) verkeer op veel verschillende manier, te geven.
Burgemeester Nol Kleijgeld nodigde vorig jaar in november de groepen zeven en acht van De Hugo uit om samen met hem in het gemeentehuis te genieten van het Nationaal Schoolontbijt. Leerlingen vroegen tussen de boterhammen met hagelslag en kaas door of het mogelijk was om bij de oversteekplaats aan de Beukenstraat in Waalwijk een TommyBoy-verkeerslicht te plaatsen: het genereert muziek, waardoor de kinderen letterlijk en figuurlijk stilstaan bij de gevaren van afgeleid zijn in het verkeer. Vervolgens hebben Isha, Lieke, Bleona en Linsey een brief aan de burgemeester geschreven. De gemeente heeft hier nu akkoord voor gegeven. Het verkeerslicht zal op verschillende oversteekplaatsen bij scholen geplaatst worden. 
Gedeputeerde Christophe van der Maat en wethouder Ronald Bakker hebben het gouden veiligheidslabel uitgereikt. Tevens gaven zij een gastles in groep 7/8 van de Hugo. Ook ontvingen we als school en alle kinderen diverse cadeautjes.
De school kreeg een een 30 km/uur pakket dat de school kan gebruiken voor verkeersveiligheidsacties rondom de school. In het pakket zitten onder andere posters, een grote banner, grote sandwich borden om aan lantaarnpalen te bevestigen.

Zie ook de website van school.
Landelijke onderwijsstaking ??
Zoals u misschien al heeft gehoord is er op 15 maart een landelijke onderwijsstaking. De staking is uitgeroepen voor al het onderwijs, van basisschool tot universiteit. De reden dat er weer gestaakt wordt is het dreigende lerarentekort, het salaris en de werkdruk. Vooral het lerarentekort is een grote donkere wolk die boven ons hangt. Hoe kunnen we nog kwaliteit leveren als we alleen maar bezig zijn met het gaten vullen, groepen verdelen, collega's overvragen door hen meer te laten werken dan ze eigenlijk kunnen en ga zo maar door.
Op dit moment is het nog niet zeker of en wie er van het team gaan staken. Het probleem dit keer is dat één bond, de AOB, de staking heeft uitgeroepen en bijvoorbeeld het CNV en het AVS niet meedoen. De reden dat de laatste bonden niet meedoen is dat er op dit moment nog onderhandelingen gaande zijn. We zullen u laten weten of we op school gaan staken. Het kan dus zijn dat er "gewoon" school is of dat er door (een deel van) de leerkrachten gestaakt wordt. Maar neem alsjeblieft het zekere voor het onzekere en zorg ervoor dat u op 15 maart opvang heeft.
Nieuwe leerlingen?
Op dit moment zijn bezig met het maken van leerlingprognoses en een mogelijke groepenindeling voor het komende schooljaar. Mocht uw kind nog een broertje en/ of zusje hebben die u ook graag zou willen inschrijven op onze school, graag even een inschrijfformulier ophalen bij de directie of via de leerkracht van uw zoon/ dochter. Kent u nog ouders die op zoek zijn naar een school voor hun kind en die mogelijk belangstelling hebben voor onze school? Zou u hen er dan op attent willen maken dat zij van harte welkom zijn voor een rondleiding en een intake met de directie. Op deze manier kunnen we de leerlingprognose nog beter maken. Dank voor uw medewerking!
Mededelingen vanuit de MR
Noodgebouw MIKZ
Dit is een meerjarentraject. Er is een groep mensen Hans van Dommelen, directeur Mikz en Alfred die hebben bij elkaar gezeten. Contact met de gemeente geweest waar het probleem nu nog ligt. Mikz moet hiervoor ook een investering doen dus ze zullen niet over 1 nacht ijs gaan.

Huisvesting:
Op de Hoef gaan er wat dingen opgeknapt worden aan de binnenkant. Vloerbedekking kleutergangen wordt vervangen kerst –of meivakantie. Werkplekken worden gecreëerd in de bovenbouw. We wachten op een offerte. Er moeten gordijnen vervangen worden. Dit hopen we voor de kerst te regelen.

Schooltijden voortgang
Flink uitzoekwerk, vooral urenberekening, om de schooltijden gelijk te trekken. We lopen iets achter op het geplande traject.

SOP (Traject aanpak schoolplan)
31 januari is hier een studiemiddag voor. Er wordt dan in groepen gekeken naar de sterkte en zwakte analyses, visie en grote missie van school. Hierna wordt er gekeken naar wat de grootste gemene deler is. De werkgroep schoolplan moet hier voor 31 januari besloten worden.

U kunt zich altijd aanmelden om 'n vergadering bij te wonen of punten aan te dragen die in de MR besproken dienen te worden.

Zie ook:
www.dehoefhugo.nl/Voor_de_ouders/Ouderparticipatie_MR/
Kinderuniversiteit
Elk schooljaar organiseert de Kinderuniversiteit van Tilburg University een aantal colleges speciaal voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool. Deze gratis kindercolleges op de campus van Tilburg University laten nieuwsgierige en leergierige kinderen kennis maken met wetenschap en de universiteit. De hoogleraren zijn inspirerende docenten die graag hun kennis van hun onderzoeksgebied willen delen met kinderen uit de bovenbouw van de basisschool. Jaarlijks bezoeken honderden kinderen deze colleges die zeer enthousiast worden ontvangen door zowel de kinderen, hun ouders/begeleiders, de basisscholen en natuurlijk door de hoogleraren zelf.

Omdat er vanuit veel basisscholen belangstelling is, attendeer ik u graag op het eerstvolgende kindercollege op woensdagmiddag 20 februari (15.00-16.00u) in de aula van Tilburg University. De inschrijving hiervoor is net geopend.

Hoogleraar (Mensenrechten) Nicola Jägers neemt de kinderen mee naar haar onderzoeksgebied ‘staatloosheid’. De titel van het college is: “Leven zonder paspoort?”

Toelichting op het college: De meeste kinderen in Nederland hebben de Nederlandse nationaliteit en hierdoor een Nederlands paspoort. Sommige kinderen hebben een paspoort van een ander land, maar er zijn ook kinderen zonder paspoort. Wat gebeurt er als je geen paspoort hebt? Iedereen heeft mensenrechten. In de praktijk echter moet een land jou het gebruik van die rechten wel mogelijk maken: een plekje om te leven, een bewijs van je geboorte, de mogelijkheid om naar school te gaan, etc. Maar wat als geen enkel land je een paspoort wil geven? Kun je ook leven zonder bij een land te horen? Of ben je dan eigenlijk onzichtbaar? Dat is de vraag voor de 15 miljoen staatlozen -mensen zonder nationaliteit- in de wereld.

Het belooft een heel leerzaam en boeiend college te worden! Natuurlijk zijn ouders en andere begeleiders ook van harte welkom.

Meer informatie over de Kinderuniversiteit en het online aanmeldformulier vindt u op de website: www.tilburguniversity.edu/kinderuniversiteit
 
headerheaderheaderheader
U bent geabonneerd op de infobulletin van OBS de Hoef-Hugo met dit e-mailadres: test@test.nl
Wilt u deze infobulletin niet langer ontvangen dan kunt u zich hier afmelden