header
december

 

Deze Nieuwsbrief is al weer de laatste van het jaar 2018. Oei wat gaat het weer allemaal snel. Soms heb je het gevoel dat de zomervakantie nog zo dichtbij is en dan opeens duikt Sinterklaas op en is het snel daarna kerst en is het jaar alweer voorbij. En zo gaat het ook met onze kinderen. Af en toe zie je opeens een kind uit de bovenbouw voor je staan en krijg je beelden van hoe klein ze waren als kleuter en hoe kort geleden dit voor je gevoel nog was. Het doet je alleen maar beseffen dat we van ze moeten genieten. In het afgelopen jaar zijn er prachtige gebeurtenissen geweest zoals bij ons in het team de geboortes van Sem van juf Patricia, Jessy van juf Anita en Sef en Ise van juf Yvonne.

Ook op school hebben we weer veel nieuwe kleuters en leerlingen in andere groepen mogen begroeten en daar zijn we trots op.

Al met al kunnen we terug kijken op een goed jaar. We wensen u allen fijne feestdagen en een heel gelukkig en gezond 2019.Belangrijke data
 •  07 januari : eerste schooldag nieuw
 • 18 januari : groep 1 en 2 vrij
 • 23 en 30 januari : groep 1 vrij i.v.m cito-toetsen groep 2
 • 24 januari: inloopmiddag
 • 31 januari: studiedag (groep 1 t/m 8 vrij) Vooraankondiging Schoudercom
Dit is de laatste nieuwsbrief van dit jaar en wellicht ook de laatste die u via dit systeem gaat krijgen. Achter de schermen zijn we druk bezig met het inrichten van een nieuw ouder-communicatiesysteem: Schoudercom . Schoudercom is te bereiken via een website (desktopversie) maar heeft ook app. Goed bereikbaar zijn via de telefoon is tegenwoordig een 'must'. Begin 2019 gaan we hiermee 'live' en ontvangt u een uitnodiging per mail om een account te maken.  
Schoudercom zal klasbord vervangen. Ook de klassenpagina's van de website komen te vervallen. Zaken die via schoudercom gaan lopen zijn onder andere:
 • nieuwsbrief
 • absentie- & ziekmeldingen
 • het plannen van 10-minutengesprekken
 • schoolkalender alsook klassenkalenders
 • uitzetten hulpvragen (bijv. regelen vervoer)
 • toegang tot schooldocumenten (schoolgids, formulieren en protocollen)
 • zelf beheren van wijzigingen in uw naw-gegevens.
 • samenwerkomgeving voor de MR
 • samenwerkopgeving voor de OAC
In het begin van het nieuwe jaar krijgt u informatie met actiepunten om uzelf aan te melden voor deze nieuwe omgeving.


Overblijven: aan- en afmelden
Het komt steeds vaker voor dat bij bij het nalopen van de lijsten een kind gemist wordt die wel verwacht werd bij het overblijven. Andersom gebeurt het ook. Een kind dat niet verwacht werd staat er met zijn of haar lunchpakketje.

Daarom willen we u wijzen op het belang van het aan- en afmelden incidentele keren. Dat kan snel en gemakkelijk op twee manieren:
 1. Stuur een mail naar overblijvendehoef@gmail.com 
 2. Via SMS of Whatsapp op het telefoonnummer: 06-10465114Verloren voorwerpen
 Wij willen u vriendelijk vragen deze laatste dagen van het jaar verloren voorwerpen en/of kledingstukken uit de gevonden voorwerpenkist te halen.

De kist staat bij de ingang van de bovenbouw (het halletje bij juf Hettie)

Vrijdag etaleren we de spullen in de aula, zodat we goed opgeruimd het nieuwe jaar tegemoet kunnen zien.


Overblijfouders gezocht!
Het overblijfteam is nog op zoek naar vrijwilligers die incidenteel kunnen invallen. Heb je interesse om het overblijven mee te organiseren, meld jezelf dan via overblijvendehoef@gmail.com. Overblijfcoördinator Nicole van Hal neemt dan contact met je op. Je krijgt hiervoor een vrijwilligersvergoeding.


Sport Na SAchool Kick-off
De Grote Sport Na School Kick- Off 3 januari 2019
Aan: de kinderen van groep 3 t/m 8
Onderwerp: Sport Na School Kick Off 2019
Datum: 15 november

Beste Ouder(s) / Verzorger(s),
Het nieuwe jaar zit er weer aan te komen, hopelijk is iedereen klaar voor 2019 want we beginnen het jaar meteen actief! Op donderdag 3 januari organiseren we alweer de 4e editie van De Grote Sport Na School Kick-Off 2019! Tijdens dit leuke en sportieve evenement zullen verschillende verenigingen waaronder o.a. judo, tafeltennis, turnen, badminton de kinderen kennis laten maken met de verschillende takken van sport. Kinderen uit groep 3 t/m 8 kunnen zich gratis inschrijven voor dit leuke en sportieve evenement in de kerstvakantie. De kinderen beginnen deze dag om 9.00 uur en zullen rond 12.30 uur klaar zijn.
Wil jij ook graag meedoen aan de Grote Sport Na School Kick Off? Dat kan! Schrijf je dan nu GRATIS in door een mail te sturen naar buurstsportcoach@waalwijk.nl. Vermeld in deze mail je NAAM, SCHOOL & GROEP. Er is een maximumaantal deelnemers dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt…
Verder informatie over de dag zelf ontvangt u enkele dagen voor het evenement.
Datum: donderdag 3 januari 2019
Locatie: De Gaard 2, 5146 AW Waalwijk (Sporthal de Slagen).
Tijd: 8.30 tot 12.30 uur.

Voor vragen of opmerkingen kunt u altijd contact opnemen met Balder Veerkamp (balder.veerkamp@beweegburo.nl).
Met vriendelijke groet,
Het Buurtsportcoach Team Waalwijk

Balder Veerkamp
Guido Timmermans
Femke van der Velden
Rick van Woerkom
Ruud Gommers
Aldert Jan Bijl
Kim Heerkens
Nadia van Mourik


 
headerheaderheaderheader
U bent geabonneerd op de infobulletin van OBS de Hoef-Hugo met dit e-mailadres: test@test.nl
Wilt u deze infobulletin niet langer ontvangen dan kunt u zich hier afmelden