header
Nieuwsbrief 12 oktober 2018

 

De eerste periode van het schooljaar zit er al weer bijna op……en wat is dat snel gegaan! Er is weer van alles in en buiten de school gedaan. We hopen dat alle kinderen na de start van het schooljaar hun plekje in de groep weer hebben gevonden. We hebben in ieder geval de eerste weken extra aandacht aan het groepsklimaat geschonken. De welkoms gesprekken zijn geweest en luisterend naar de reacties zijn dit goede en zinvolle gesprekken geweest. En natuurlijk het schoolreisje! Alle kinderen hebben een leuke dag gehad, mede dankzij het prachtige weer. Op 24 september hebben we een ‘ouderinfoavond’ georganiseerd. Leerkrachten vertelden over de diverse zaken en veranderingen waar we op school mee bezig zijn. Fijn dat er zo’n grote opkomst was, nl. ongeveer 80 ouders. Dank jullie wel voor jullie aanwezigheid! We horen veel enthousiaste en positieve reactie van jullie. Voor ons reden om te denken: Voor herhaling vatbaar. Maar nu eerst vakantie…….een heel fijne vakantie voor jullie allen.


Vervangingsproblematiek
 De afgelopen periode hebben we ook nogal heftig te maken gehad met het vinden van vervanging bij afwezigheid of ziekte van collega's.
Mede dankzij de extra inzet van de vaste medewerkers of het laten liggen van eigen taken door mensen die buiten de groep werken, hebben we het nog enigszins redelijk op kunnen lossen. Het is nooit een ideale oplossing, iemand anders voor de groep en al helemaal niet als dit verschillende mensen zijn. Vaak hebben we hierin geen keuzevrijheid en moeten we er voor kiezen om in ieder geval het onderwijs in de groepen zo veel als mogelijk door te laten gaan.
Echter….u bent waarschijnlijk allen op de hoogte van het grote lerarentekort wat er momenteel is. Naast het invullen van de reguliere vacatures, is het vinden van vervangers ook een groot probleem. Dit probleem zal alleen maar groter worden als straks de griepgolf weer in alle hevigheid losbarst.
Om ons heen horen we al dat groepen naar huis worden gestuurd. Tot nu toe hebben we dit gelukkig nog niet hoeven te doen, maar zeer waarschijnlijk gaat dit moment ook voor ons een keer komen.
Uiteraard besluiten we hiertoe pas in uiterste noodzaak, maar mocht dit het geval zijn hopen we op uw begrip voor deze, ook voor ons, lastig besluit. Mogelijk dat u met de andere ouders uit de groep dan de opvang van de kinderen kunt regelen.Fietsbeleid (De Hoef)
Indien uw kind met de fiets naar school  gaat, is dit iets om even te bespreken. Het is de afspraak dat je met je fiets aan de hand het schoolplein afloopt. Bij voorkeur aan de achterkant. Het is niet de bedoeling fietsend, via de poort in het midden het plein af te gaan. Hou ook rekening met je snelheid. De Hoefststeeg staat vol ouders die kinderen komen halen. Misschien moet je even de inschatting maken dat met de fiets aan de hand lopen dan veiliger is.
Nieuws van Mikz
Licht en donker Herfstvakantie bij Mikz ’s Ochtends later licht. ’s Avonds eerder donker. Twee contrasten die niet zonder elkaar kunnen. Wat kan jij met licht? Ben je niet bang in het donker? Ontdek het bij Mikz tijdens de Herfstvakantie. Bekijk het hele programma op www.mikz.nl. Kom ook naar de BSO van Mikz! Het wordt een super vakantie en jij bent van harte welkom! Ben je 7 jaar of ouder? Dan is de Spetterdag iets voor jou! Op donderdag 18 oktober wordt het ‘Mikz Cup Toernooi’ gehouden. Een groots sporttoernooi tussen vakantie-BSO’s. Durf jij het aan? Je vindt meer info op de Spetterflyer bij de BSO, de basisscholen en op de website van Mikz. Je zal je zeker niet vervelen! Doen jullie allemaal mee?! Het volledige programma is te zien op de website www.mikz.nl Heeft u interesse in vakantieopvang, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Klantadvies via klant@mikz.nl of 0416-369660.


Medewerkers gezocht TSO De Mikz!!!
Gezellig samen een bammetje eten... Na de lunch een spelletje spelen... Een glimlach toveren op het gezicht van ieder kind... Hoe mooi is dat? En dat is precies waarvoor jij ‘s middags met ons komt lunchen! ! De tussenschoolse opvang van Mikz zoekt: BEVLOGEN TSO-medewerkers! Dus vlieg naar die pen, stuur dat filmpje, bel of tik een mailtje, want wij zitten te springen om jou! www.mikz.nl - hrm@mikz.nl - 0416-369660


GO Waalwijk lichtjesloop
Vandaag hebben de kinderen een flyer mee gekregen over de "lichtjesloop" om de kinderen in Nepal te helpen om naar school te gaan.
 
headerheaderheaderheader
U bent geabonneerd op de infobulletin van OBS de Hoef-Hugo met dit e-mailadres: test@test.nl
Wilt u deze infobulletin niet langer ontvangen dan kunt u zich hier afmelden