header
Nieuwsbrief / Ouderinfoavond

 
Ouderinfoavond / workshops
Denkt u aan de Ouderinfoavond van a.s. maandag!!! Zeker ook voor de ouders van de leerlingen van onze groepen , i.v.m. de voorlichting over het traject naar het voortgezet onderwijs. Ook voor de andere ouders worden er interessante onderwerpen gepresenteerd. Er hebben zich nu 65 mensen aangemeld, maar om het volledige programma te kunnen draaien, zou het leuk zijn als we tenminste 100 mensen hebben. Via: www.dehoefhugo.nl/uploads/wysiwyg/2018_Flyer_ouderinfoavond_pdf.pdf kunt u alvast een interessante workshop kiezen. Via de website van school kunt u zich opgeven. Stel dat u maandag vergeten bent om u aan te melden, dan bent u uiteraard nog steeds van harte welkom.


Schoolwijzer gemeente
De PasWijzer is een persoonsgebonden pas en is bedoeld voor inwoners van de gemeente Waalwijk met een smalle beurs. Met de Paswijzer kunt u gebruik maken van SchoolWijzer. Via de schoolwijzer betaalt de gemeente één keer per schooljaar, €100,- voor kinderen op de basisschool (en €150, voor het VO). 

Dit bedrag is bedoeld voor de vrijwillige ouderbijdrage, schoolreisje of schoolkamp. Het aanvraagformulier vindt u op de website (of locatieleider). De rekening (vrijwillige ouderbijdrage + schoolreis of schoolkamp) kunt u bij de locatieleider halen.

De gemeente maakt het bedrag rechtstreeks over aan school. Het verschil wordt op uw rekening gestort.

Kruimelpad:
https://www.dehoefhugo.nl/Voor_de_ouders/De_Schoolwijzer/Het pauzehapje
Graag willen we het 'pauzehapje' weer even onder de aandacht brengen. We zien steeds vaker weer koekjes in de bakjes in plaats van fruit. We promoten graag het gezonde hapje.

Een andere tendens is dat ook weer gemakkelijk pakjes drinken meegegeven wordt. Dit geeft te veel prullenbakvulling. Geef de inhoud bij voorkeur in drinkbekers mee.


Sport na school:
Beste ouders, verzorgers, Komende week starten we weer met blok 1 van sport na school. Nieuw dit jaar is dat sport na school open is voor alle kinderen, dus ook bij andere scholen kunnen kinderen gewoon aansluiten. Blok na school zal op diverse locaties zijn, zodat hopelijk iedereen een keer kan meedoen. Hier onder vindt u voor de komende weken de locaties en tijden: Datum: maandag 17 en 24 september Tijd: 16.00-17.00 uur Locatie: gymzaal Balade en gymzaal Waspik Voor wie: groepen 3 tot en met 8 Datum: woensdag 19, 26 september en 3 oktober Tijd: 13.30-14.30 uur Locatie: gymzaal Teresiaschool en gymzaal basisschool Villa Vlinderhof Voor wie: groepen 3 tot en met 8 Deelname is uiteraard gratis! Mochten er nog vragen zijn, dan horen wij het graag. Met vriendelijke groet, Rick van Woerkom Rickvanwoerkom@hotmail.com


GO Waalwijk
‘GO’ vanaf 1 september in de lucht GOwaalwijk.nl: hét online platform voor alle activiteiten en evenementen in Waalwijk Op 1 september lanceert de gemeente Waalwijk de nieuwe website GOwaalwijk.nl. Hét online platform voor alle inwoners met in één overzicht alle activiteiten, evenementen en organisaties in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik op het gebied van sport, cultuur, gezondheid en beweging. Waarom GO? GO is een platform dat heel toegankelijk is voor alle inwoners van de gemeente Waalwijk. Verenigingen en organisaties die activiteiten en evenementen organiseren kunnen via GOwaalwijk.nl inwoners informeren en prikkelen om deel te nemen en gezonder te leven. De vraag naar dit initiatief komt vanuit de buurtsport- en cultuurcoaches. Zij geven aan dat er behoefte bestaat aan een toegankelijk en gezamenlijk platform voor verenigingen. Vanuit organisaties kwam het geluid dat het lastig is om evenementen bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. Herkenbare uitstraling Alle activiteiten en evenementen krijgen met ‘GO’ een herkenbare uitstraling. Om de lancering van GOwaalwijk.nl extra kracht bij te zetten, komt er in september een speciale uitgave van Gewoon Waalwijk. In dit magazine komen organisatoren en verenigingen en organisaties aan het woord op het gebied van sport, cultuur, gezondheid en bewegen. Het magazine Gewoon Waalwijk wordt huis aan huis verspreid in Waalwijk, Waspik en Sprang Capelle bij adressen met een ja-ja sticker en een ja-nee sticker.


Squla online oefenprogramma
Misschien heeft u al eens gehoord over dit oefenprogramma. De kinderen kunnen thuis spelenderwijs oefenen in alle schoolvakken. Naast alle vakken heeft Squla samen met orthopedagogen en dyslexie-experts van Zien in de Klas, TaalExtra ontwikkeld speciaal voor kinderen met spellingproblemen en dyslexie. Deze methode is voor thuis gemaakt. Als u meer wilt weten verwijzen wij u naar http://squla.nl/taalextra
 
headerheaderheaderheader
U bent geabonneerd op de infobulletin van OBS de Hoef-Hugo met dit e-mailadres: test@test.nl
Wilt u deze infobulletin niet langer ontvangen dan kunt u zich hier afmelden