header
2018-augustus-nummer 1

 
Beste ouders/verzorgers
De kop is eraf! Schooljaar 2018-2019 is gestart. En we kunnen wel zeggen, dat we dat in stijl gedaan hebben. Op de ochtend van de eerste schooldag was er nog volop een vakantiesfeer op het plein. Nadat de leerkrachten uitgespeeld en uitgeslapen waren, werden alle medewerkers voorgesteld en werd er in de klassen getoast op een goed nieuw schooljaar.
Dit schooljaar zijn er wat nieuwe ‘gezichten’ op school: Juf Loes als leerkracht van groep 8 (Hoef), Juf Lotte als nieuwe leerkracht van groep ½ op de Hugo, juf Nicole in groep 4 (Hoef) en juf Margriet als onderwijsassistent op de Hoef voor met name de kleutergroepen en groepen 3. Allen hartelijk welkom en een goede tijd op de Hoef-Hugo. Ook alle nieuwe kinderen en hun ouders hartelijk welkom en we wensen hen een plezierige tijd op onze school.


Belangrijke data
  •  4, 5 en 6 september: welkomsgesprekken
  • Maandag 10 september: OAC vergadering
  • Donderdag 13 september: kledinginzameling Leger des Heils
  • vrijdag 14 september: schoolreis groepen 1-7
  • Maandag 17 september: groepen 1-2 vrij
  • Maandag 24 september: studiedag (alle kinderen vrij)
  • Maandagavond 24 september: workshopavondSAVE THE DATE
SAVE THE DATE: 24 SEPTEMBER WORKSHOPAVOND VOOR OUDERS Maandagavond 24 september organiseren we samen met de MR en OAC een avond waarin we allerhande informatie geven die te maken heeft met onderwijs, opvoeding en wat er in en rond onze school speelt. U kunt naar 2 workshops met een onderwerp van uw eigen keuze.
Onderwerpen die deze avond aan bod komen (onder voorbehoud) zijn o.a. Cito-toetsen en wat doen we er op school mee? / Snappet / de oefensoftware voor thuis van Veilig leren lezen / voorlichting voortgezet onderwijs / bibliotheek en de kinderboekenweek / gebruik social media en de rol van ouders / het werken met de tablet op school / onze nieuwe methode voor de kleuters: Kleuterplein. Met deze (voorlopige) onderwerpen hopen we dat we voor alle ouders iets interessants te bieden hebben.

Voor de ouders van de groepen 8 is het van belang dat zij de workshop over het traject naar het voortgezet onderwijs volgen. Deze workshop is in de plaats van de avond die hiervoor anders georganiseerd wordt. We hopen velen van u te kunnen begroeten deze avond. Nadere informatie volgt nog, maar noteert u in ieder geval alvast de datum in uw agenda.


Inloopmiddagen
Na verspreiding van de jaarkalender bleken twee belangrijke data te ontbreken. Zou u deze aan uw kalender (en agenda) toe willen voegen?
  1. Dinsdagmiddag 9 oktober: inloopmiddag 1
  2. Donderdagmiddag 24 januari: inloopmiddag 2
De meest actuele versie kunt u vinden op de website:
https://www.dehoefhugo.nl/Voor_de_ouders/De_Jaarkalender/

Hier vindt u ook een outlook-importeerbare versie.


Geen boekenmarkt
Tijdens de kinderenboekenweek is er geen boekenmarkt meer. Er is wel gelegenheid de aankleding van de school en het werk van uw kind(eren) te bewonderen tijdens de inloopmiddag van 9 oktober.


Landerlijke Anti-Pestweek
 In de week van 17 t/m 21 sept. is de landelijke Anti-Pestweek.
Ook op onze school zal er dan extra aandacht aan worden besteed.
In alle groepen beginnen we met een filmpje en een groepsgesprek.
De knutsel- en tekenopdrachten staan in het teken van anti-pest.
Vanaf groep 4 schrijven de kinderen een verhaal hierover. We hebben enquêtes voor de leerlingen (in de klassen) en ouders (thuis) waarbij we hopen op veel respons

Het pestprotocol van De Hoef-Hugo kunt u vinden op de site van de school.
En vergeet u niet in te schrijven voor de workshopavond op
maandag 24 september om 19.00 op locatie De Hoef over o.a. het thema;
PestenPeuterspeelzaal Hoef
 Jouw kind ontdekt de wereld met Mikz!
Kom je bij ons spelen op peuterspeelzaal Hoef?

Je dreumes wordt een peuter en zijn wereld wordt groter. Naast goede zorg stimuleren we je peuter om met elkaar de wereld te ontdekken. We zorgen voor veel uitdaging! Tijdens het spel binnen en buiten, de liedjes en in de kring worden woorden van het huidige thema spelenderwijs aangeleerd. Je kind raakt niet uitgespeeld!

Op peuterspeelzaal Hoef is je kind 2, 3 of 4 dagdelen per week welkom, de schoolvakanties uitgezonderd.

Vanaf twee jaar bereiden we de peuters spelenderwijs voor op de basisschool. Terwijl ze lekker spelen leren ze op ontwikkelingsgebieden tegelijk zowel op het gebied van taal, rekenvaardigheden, motoriek, als op het sociaal-emotionele vlak.

Kijk verder op www.mikz.nl voor meer informatie of bel 0416-369660.Maak kennis met Rots en Water
Op 10 of 12 september kunnen kinderen van 7-13 jaar kennismaken met deze succesvolle weerbaarheidsmethode.
Bij rots en water oefenen kinderen op een actieve - fysieke manier met sociale vaardigheden. Spel en fysieke oefening wisselen we af met korte momenten van reflectie. Omdat het een groepstraining is, leren de kinderen van de trainers én van elkaar.
Rots staat voor een zelfverzekerde lichaamshouding, voor jezelf opkomen, keuzes maken, omgaan met groepsdruk, zelfbeheersing en doorzetten.

Water staat voor contact maken met de ander, samenwerken, grenzen voelen en ontspannen.

De proeflessen en trainingen zijn in Den Bosch en Rosmalen. We werken met 2 leeftijdsgroepen: 7-9 en 10-13 jaar. De groepen worden altijd begeleid door 2 ervaren trainers, een man en een vrouw.
Ieder kind krijgt een werkmap, met veel foto’s. Ouders trainen 2 keer mee en krijgen iedere week een verslag over de mail van de training.

Meer weten of zelf ervaren of het iets voor je kind is?
Kijk dan op www.steviginjeschoenen.nuBSO Mikz Bloemenoord
 Na de herfstvakantie start BSO Mikz Bloemenoord. Meer informatie hierover volgt binnenkort. 

Mikz Bloemenoord vindt u ook hier: https://www.mikz.nl/locaties/kindcentrum-bloemenoord/
Vergeten fiets
 De hele zomervakantie heeft deze (zie foto) mooie roze meisjesfiets op het schoolplein in de fietsenstalling doorgebracht. Ze mist haar baasje. Via deze nieuwsbrief willen we haar onder de aandacht van de rechtmatige eigenaar brengen.
 
headerheaderheaderheader
U bent geabonneerd op de infobulletin van OBS de Hoef-Hugo met dit e-mailadres: test@test.nl
Wilt u deze infobulletin niet langer ontvangen dan kunt u zich hier afmelden