header
Infobrief "Zomervakantie"

 
De laatste Nieuwsbrief van het schooljaar.....wat gaat een schooljaar snel!
We hopen dat de kinderen, u als ouders en de collega's een goed jaar hebben gehad. Er is dit jaar weer van alles in en rondom de school gebeurd, waar een ieder zich enorm voor heeft ingezet.
We kunnen nu eerst genieten van een welverdiende vakantie. Dichtbij of veraf: een heel fijne vakantie gewenst !!


Belangrijke data
In de eerste week na de vakantie krijgt u de schoolkalender voor het nieuwe schooljaar. Hierbij alvast de belangrijke data voor in uw agenda:


Marge-dagen (leerlingen van de betreffende groepen zijn dan vrij) :
 • groep 1-2 maandag 17-9-2018
 • groep 1-2: vrijdag 16-11-2018
 • groep 1-4: donderdag 06-12-2018
 • groep 1-2: vrijdag 18-01-2019
 • groep 1-2: maandag 11 februari 2019
 • groep 1-2: vrijdag 22 maart 2019
 • groep 1-2: maandag 8 april 2019
 • groep 1-4: vrijdag 17 mei 2019
 • groep 1-4: dinsdag 11 juni
 • groep 1-2: vrijdag 28 juni

Studiedagen:
 • Studiedag (groep 1-8 vrij): maandag 24 september 2018
 • Studiedag (groep 1-8 vrij): dinsdag 6 november 2018
 • Studiedag (groep 1-8 vrij): donderdag 31 januari 2019

Lesvrije middagen:

 • groep 1-8: vrijdagmiddag 21 december 2018
 • groep 1-8: vrijdagmiddag 5 juli 2019Groepstoedeling en vertrek juf Evelien
Twee weken geleden hebben we de groepstoedeling bekend gemaakt. Hierin is toch nog een wijziging gekomen. Juf Evelien (groep 8) heeft een andere baan aanvaard op op Onderwijscentrum Leijpark in Tilburg. Een nieuwe uitdaging voor haar, maar voor ons natuurlijk erg jammer dat zij weg gaat.
Gelukkig hebben we een goede leerkracht als opvolgster van Evelien gevonden. Loes Bastianen-Temmink zal ons team komen versterken. We zijn hier erg blij mee. Zij zal full-time groep 8b volgend schooljaar gaan doen.
Vanaf deze plaats willen we Evelien natuurlijk heel hartelijk danken voor haar inzet en enthousisme de afgelopen 8 jaar. Tevens willen we Loes een heel fijne tijd op de Hoef-Hugo wensen.

Andere wijzigingen zijn er vooralsnog niet in de groepstoedeling. We hopen dan ook dat we op deze manier na de vakantie kunnen starten.


Mededelingen vanuit de MR
 Samenvatting van de notulen van de MR vergadering van 20-06-2018:
 • • De plus klassen doen het goed. In een onderzoek kwam een positieve reactie van kinderen en ouders.
 • • Ivanka Maijers gaat vanaf volgend schooljaar deelnemen aan de GMR.
 • • AVG functionaris; er zal worden gekeken binnen de scholen wie hiervoor aangesteld kan worden.
 • Er is een bestedingsplan gemaakt ten aanzien van de inzet van extra middelen om de werkdruk te verminderen voor het schooljaar 2018-2019. De MR heeft hieraan instemming verleend.
 • • Het rooster en de verdeling hiervan in uren en dagen is door de MR aangenomen en instemming aan verleend.
 • • De formatie is rond en de infobrief met de klassenverdeling en samenstelling van de nieuwe groepen 3 is uitgedeeld aan de ouders.
 • • Er zal binnen de jaarplanning gekeken worden naar het tijdstip van de af te nemen Cito toetsen, zodat dit niet samenvalt met bijvoorbeeld de wandelvierdaagse in Waalwijk. Deze termijn moet wel binnen de wettelijke marge vallen.
 • • Elke klas krijgt vanaf volgend schooljaar een klassenbudget van 35 euro. Dit is te besteden door de docenten voor uitgaven, zoals een kleine traktatie, juffendag of naar eigen inzicht.
Alle samenvattingen en medelingen zijn ook via de website te vinden achter het menu  voor_de_ouders/ouderparticipatie_MR.

Binnenkort wordt hier, na goedkeuring, ook het jaarverslag van de MR gepubliceerd.

Als je vragen of opmerkingen hebt kun je de MR bereiken via het mailadres: medezeggenschapsraad@obsdehoef-hugo.nl
Bericht van de bieb
 25 procent van de kinderen verlaat de basisschool met een leesachterstand, blijkt uit onderzoek.

Voorlezen is een belangrijk instrument om dit probleem aan te pakken. Dat triggerde de lancering van een nieuw platform: De Voorleeshoek (devoorleeshoek.nl). De Voorleeshoek heeft als missie om het (voor)leesplezier voor alle kinderen van 0-10 jaar te vergroten en verbreden door iedereen te laten genieten van voorleesverhalen.

Op De Voorleeshoek vind je honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Er is voor iedere leeftijdscategorie en elk thema wel een leuk boek te ontdekken. De voorleesverhalen (met thema's als avontuur, dieren, feest en vriendschap) zijn te bekijken via een tablet, telefoon of computer en worden ondersteund door filmpjes, prenten en muziek. Ze zijn opgedeeld in drie categorieën: 0-4 jaar, 4-7 jaar en 7-10 jaar.

Wekelijks verschijnen er vier nieuwe voorleesflimpjes. Voor €3,99 per maand abonneer je je op de site.

Eens kijken hoe het werkt? Of met je kinderen naar de bibliotheek? In elke bibliotheekvestiging kun je gratis naar de Voorleeshoek kijken en luisteren op de publieke computers! Zorg wel voor een eigen koptelefoon/ oordopjes.


Gevonden voorwerpenkist
Wij willen u vriendelijk vragen deze laatste week verloren voorwerpen en/of kledingstukken uit de gevonden voorwerpenkist te halen. In de vakantie stoppen we de inhoud in zakken. Deze doneren we aan de eerstvolgende kledinginzamelingsactie.
De kist is van de onderbouw naar de bovenbouw geplaatst, -ingang bij juf Hettie- aangezien de inhoud het beste bij deze leeftijd past.


De Mikz zoekt...
Gezellig samen een bammetje eten...
Na de lunch een spelletje spelen...
Een glimlach toveren op het gezicht van ieder kind...
Hoe mooi is dat?
En dat is precies waarvoor jij ‘s middags met ons komt lunchen!!
De tussenschoolse opvang van Mikz zoekt:
BEVLOGEN TSO-medewerkers!
Dus vlieg naar die pen, stuur dat filmpje, bel of tik een mailtje, want wij zitten te springen om jou!
www.mikz.nl - hrm@mikz.nl - 0416-369660


TButterfly
Op maandagmiddag 4 juni kwam Michael Kulkens, op uitnodiging van de Verkeerscommissie, een lezing geven voor de groepen 6, 7 en 8.
Michael is de vader van dochter Summer en zoon TommyBoy.
TommyBoy is in 2015 gestorven omdat hij aangereden werd door een auto. Hij reed zo de weg op en had de auto niet gezien omdat hij op zijn telefoon keek terwijl hij fietste.
Hij was 13 jaar en 11 maanden oud.
De ouders van Michael hebben sindsdien een missie; zorgen dat dit niet meer kan gebeuren.
Ze houden lezingen door het hele land om kinderen én ouders bewust te maken van het gevaar van het gebruik van een mobiel in het verkeer onder de naam van TButterfly, apploos fietsen.
Het was een indrukwekkende en inspirerende lezing.
De kinderen hebben een contract voor thuis meegekregen om op te stellen met de eigen ouders.
Wij hopen ook dat de boodschap overgekomen is, dat iedereen zich bewust is van het gevaar en dat de kinderen ook in de toekomst zich hiervan bewust blijven.
Michael bedankt, sterkte en veel succes met deze Stichting.
De verkeerscommissieZomerlezen
Zomerlezen


Onderzoek wijst uit dat de lange zomervakantie de leesprestaties van de kinderen niet echt ten goede komt. De zomervakantie blijkt een belangrijke rol te spelen bij het groter worden van de verschillen in leesprestaties tussen basisschoolleerlingen, het leesniveau van een kind kan zelfs 1 of 2 AVI niveaus achteruit gaan. Hieronder leggen we uit hoe dat komt en geven we tips tegen deze zomerdip. Vakantiedip of zomerverval: wat is dat en wat doe je eraan? Bij het afnemen van een leestoets technisch lezen aan het begin van het schooljaar is bij een aantal kinderen een terugval in leesvaardigheid te zien. Dit wordt vakantiedip of zomerverval genoemd. Vakantiedip (zomerverval) komt helaas vaak voor bij kinderen met een zwakke leesontwikkeling. Dit is voor leerkrachten een bekend en frustrerend fenomeen. Maar ouders zijn zich vaak niet bewust van dit verschijnsel. Om het succes van de leesontwikkeling gedurende het afgelopen schooljaar vast te houden en te voorkomen dat deze terugval optreedt, is het belangrijk om ook thuis nog regelmatig te lezen: zomerlezen noemen wij dat! Na oudergesprekken weet u wat het AVI niveau is van uw kind. U weet dan ook of uw kind nog veel leesoefening nodig heeft. In principe is het lezen in de vakantie belangrijk voor alle kinderen maar met name de wat zwakkere lezers hebben erg veel baat bij het lezen in de vakantie. Ga dus nu al kijken welke boeken geschikt zouden kunnen zijn om te gebruiken in de zomervakantie.
Als u elke dag 20 minuten met uw kind blijft lezen, zal de leesontwikkeling van uw kind zich goed blijven ontwikkelen. Hierbij is het belangrijk dat u samen met uw kind leest en als u het helemaal goed wilt doen maak dan gebruik van de volgende technieken:
Stap 1: voorlezen
De eerste keer dat een tekst gelezen wordt, leest u de tekst eerst vloeiend voor in een normaal leestempo. Uw kind leest mee, terwijl het bijwijst.
Stap 2: koorlezen
Na het voorlezen vindt koorlezen plaats. Uw kind leest tegelijkertijd en hardop samen met u de tekst voor. Probeer uw kind mee te trekken in uw tempo.
Stap 3: duolezen
Vervolgens wordt gebruikt gemaakt van duolezen. Bij het duolezen leest uw kind een stukje tekst en vervolgens leest u weer een stuk tekst.


De VakantieBieb!

In aansluiting op het bovenstaande stukje, kan er ook vanaf 1 juli digitaal gelezen worden met de VakantieBieb?app van de Bibliotheek. In de VakantieBieb?app is onder andere een selectie van digitale kinderboeken (e?books) opgenomen. Het enige dat u hoeft te doen, is de app op uw tablet of smartphone te zetten en de e?books te downloaden. Doet u dat voor vertrek want één keer gedownload betekent dat u geen internet meer nodig heeft. Laat de zomer maar komen! De nieuwste versie van de VakantieBieb is vanaf 1 juli tot 31 augustus beschikbaar in de AppStore of Google Play Store, maar u kunt nu alvast een kijkje nemen op www.vakantiebieb.nl.Een fijne vakantie ...
 ...we zien jullie graag weer gezond en goed uitgerust op maandag 20 augustus. Om kwart voor 9 openen we gezamenlijk op het plein het schooljaar. Tot dan!
 
headerheaderheaderheader
U bent geabonneerd op de infobulletin van OBS de Hoef-Hugo met dit e-mailadres: test@test.nl
Wilt u deze infobulletin niet langer ontvangen dan kunt u zich hier afmelden