header
infobrief 2017-12-05

 
Belangrijkde data
  • 12 december: De Hoef & Hugo staken
  • 21 december: Kerstavond op school
  • 22 december: om 12 uur vrij
  • 8 januari: eerste schooldag van 2018Onderwijsstaking
 We hebben u er al eerder op gewezen maar het is nu zeker dat de Hoef-Hugo op dinsdag 12 december meedoet aan de landelijke onderwijsstaking.

Afgelopen maandag en dinsdag is de onderwijsbegroting in de Tweede Kamer besproken en is er een gesprek tussen de bonden en minister Slob geweest. Dit heeft echter niet het gewenste resultaat opgeleverd.
Stakingen in het onderwijs komen niet veel voor. Gelukkig maar, want we realiseren ons terdege wat dit voor de kinderen en voor ouders betekent. Er moet echt iets gebeuren, want anders gaat het mis in het onderwijs. Steeds meer burnouts, stijgende ziektepercentages, steeds meer kinderen worden bij ziekte van de leerkracht naar huis gestuurd (1:10), vacatures worden niet meer ingevuld, kortom dit moeten we niet accepteren.
Er komen elk jaar taken bij en tegelijkertijd worden steeds meer en hogere eisen gesteld, waardoor de werkdruk verder oploopt. Het salaris is daarentegen al jaren niet meer verhoogd. De oplossing is simpel: meer handen in de klas, minder administratie, een beter salaris en kleinere groepen. Alleen op die manier krijgen we weer mensen die voor de Pabo kiezen en houden we het onderwijs gezond. Echter dit kost geld! Dit is de reden waarom we gaan staken. Met hart voor het onderwijs maar met pijn in het hart sluiten we dan maar op dinsdag 12 december de deuren en vragen we u om de kinderen thuis te houden.

We realiseren ons dat opvang voor uw kind(eren) mogelijk lastig kan zijn. Misschien dat u met andere ouders uit de groep of van vriendjes/vriendinnetjes kunt overleggen om elkaars kinderen op te vangen. Ook is het mogelijk om contact met de kinderopvang organisaties op te nemen. Mocht dit alles niet lukken en er onoverkomelijke problemen zijn, kunt u contact met school opnemen.

Met vriendelijke groeten,
Team OBS De Hoef-HugoSpeculaasactie OAC
Sinterklaas en zijn pieten brachten een heel toepasselijk cadeau voor de school mee. Een mobiele geluidsbox met twee draadloze microfoons. Handig voor bij sportdagen, gymlessen, op het schoolplein...of zoals vandaag; voor sinterklaas zelf!

Dit presentje is mede mogelijk gemaakt door de OAC speculaas-opbrengsten. Het team van de Hugo is nog in beraad waar zij het opgebrachte speculaasgeld aan kan spenderen.

Geniet vanavond nog maar eens extra van de kruidnoten, gevulde speculaaskoeken en marsepeinstaven tijdens pakjesavond.
 
headerheaderheaderheader
U bent geabonneerd op de infobulletin van OBS de Hoef-Hugo met dit e-mailadres: test@test.nl
Wilt u deze infobulletin niet langer ontvangen dan kunt u zich hier afmelden