Groep 1/2 D de Hoef - Afspraken


De dag
De school begint om 8.45 uur en om 13.15 uur. De zoemer gaat echter al om 8.40 uur en 13.10 uur. Dan kunnen we rustig naar binnen gaan en toch op tijd met de lessen beginnen. Wij halen de groep buiten op bij het hekje voor de speelzaal.
Bij slecht weer kunnen kinderen 10 minuten voor schooltijd naar binnen.
Om 15.15 uur zijn alle kinderen uit. Op woensdag zijn de kinderen om 12.15uur uit. De leerkracht brengt de kinderen naar de poort die uitkomt in de Hoefsteeg.

De eerste weken, als uw kind pas op school is, mag u met uw kind meelopen naar binnen. Na een paar weken gaan de kinderen zelfstandig naar binnen samen met hun juf.

U bent altijd welkom om na schooltijd even in de klas de komen kijken. Dan kan Uw kind laten zien wat hij of zij gedaan of gemaakt heeft.
Heeft u iets belangrijks te vertellen dan kan dat na school om 12.00u en 15.15 u, op woensdag om 12.15u

Geeft u aan de leerkracht door wanneer uw kind door iemand anders wordt opgehaald. De kinderen wordt geleerd te wachten bij de leerkracht bij de deur wanneer ze de persoon niet zien die hem / haar op komt halen.

Ziekteverzuim
Als uw kind niet op school kan komen, of wat later komt, meldt het dan aan de groepsleerkracht. De meest betrouwbare manier is natuurlijk dat u het zelf doorgeeft. Broertjes of zusjes blijken een boodschap nogal eens te vergeten.
Wanneer uw kind ziek is kunt u dit, liefst voor aanvang, doorgeven. Als u dit telefonisch doet, is het niet noodzakelijk te vragen naar de leerkracht van uw kind. U kunt het gerust doorgeven aan de leerkracht die op dat moment de telefoon beantwoordt.Het fruithapje
Iedere leerkracht van onze school heeft rond tien uur met de kinderen een moment waarop het meegebrachte tussendoortje gezamenlijk wordt gebruikt. Het “tussendoortje¨ wordt in de daarvoor bestemde kast gezet. De tas wordt daarna aan de kapstok gehangen.
Graag vragen wij de ouders om bij voorkeur een goed sluitende drinkbeker in plaats van pakjes of blikjes, aan uw kind mee te geven. De hoeveelheid afval wordt hierdoor immers beperkt. Ook is het niet de bedoeling dat kinderen priklimonade mee naar school nemen.
De bekers en tassen graag voorzien van een naam.
U kent uw kind en zijn / haar eetgewoonten het best en natuurlijk ligt de verantwoording voor de voeding van het kind geheel bij de ouders, wel zouden wij ouders willen adviseren hun kinderen gezond eten mee te geven. Onze voorkeur gaat uit naar gezonde hapjes zoals bijvoorbeeld fruit of een boterham. Zou u deze hapklaar mee willen geven zodat uw kind deze zelfstandig kan eten. Houdt u rekening met de hoeveelheden, een beker hoeft niet bij ieder kind tot de rand toe gevuld en een klein hapje is meer dan voldoende. Het is tenslotte een tussendoortje en geen volledige lunch.

Gymnastiek
Een keer per dagdeel spelen de kinderen buiten of gymmen ze in het speellokaal.
Gymmen doen de kinderen in hun ondergoed, u hoeft hiervoor geen gymkleding mee te geven.
In de speelzaal dragen de kinderen gymschoenen. Wilt u als u nieuwe gymschoenen aanschaft er rekening mee houden dat uw kind deze gemakkelijk zelf aan en uit kan doen. Denk bijvoorbeeld aan gymschoenen met klittenband of elastiek. De gymschoenen blijven op school. Wilt u deze voorzien van een naam.Speelgoed meebrengen

In principe mogen de kinderen geen speelgoed, knuffels e.d. mee naar school nemen. Uitzonderingen hierop vragen om overleg met de leerkracht.
Op maandagmorgen mogen de kinderen nieuwe spulletjes laten zien en er iets over vertellen.
Een aantal keren per jaar is het speelgoedmiddag en dan mogen alle kinderen iets van speelgoed meenemen. Belangrijk is wel dat het kind iets meebrengt waar het zich, gedurende +/- 20 minuten, mee kan vermaken. Computerspelletjes mogen niet worden meegebracht.

Sparen

Bij ons op school bestaat de mogelijkheid te sparen voor het schoolreisje. De kosten zijn €25 en op woensdagen mogen de kinderen hele of halve euro’s sparen. De leerkracht houdt op een lijst bij hoeveel de kinderen gespaard hebben en meldt het wanneer er voldoende gespaard is. Het is verstandig het geld in een portemonneetje mee te geven, zodat er geen geld zoekraakt.
Op donderdag kunnen de kinderen boekensparen. Ook met hele of halve euro's kan er gespaard worden voor de jaarlijkse boekenmarkt.Hulp van ouders

Regelmatig wordt er een beroep op ouders gedaan, als hulp als we op schoolreis gaan, bij het maken van werkjes op de gang, bij excursies, etc..
Wij vinden het belangrijk dat uw kind kan werken en spelen in een schone omgeving. Om de lokalen lekker fris te houden doen wij hiervoor ook een beroep op de ouders. Dit poetsen gebeurt onder schooltijd. Doordat wij werken met een poetskalender komt iedere ouder 1 of 2 keer per jaar aan de beurt. Dit poetsen vindt plaats op vrijdagmiddag, onder schooltijd. Aan het einde van het schooljaar maken we met ouders en leerkrachten, op een gezamenlijke poetsavond, het lokaal, maar ook het materiaal, grondig schoon.