Nieuws

MRT screening Hoef & Hugo
06-12-2018 -  In de komende twee weken willen we alle kinderen van de groepen 1 t/m 3 screenen op hun motoriek. Dit zal tijdens een gymles gedaan worden. We werken in dit kader samen met Het Beweeg Buro.

Lees verder:
Brief_MRT-screening

Ontbijt met de burgemeester
16-11-2018 -

Groep 7-8 van OBS De Hoef-Hugo ontbijt met burgemeester

Woensdag 7 november stonden de leerlingen van groep 7-8 al vroeg voor het gemeentehuis in Waalwijk. Er was afgesproken om half 9 verzamelen, maar toen de leerkracht om kwart over acht bij het gemeentehuis aankwam stonden de leerlingen al met knorrende magen te wachten.
Onder begeleiding van de wethouder, mevrouw Dilek Odabasi-Sekeri, ging groep 7-8 naar de kantine van het gemeentehuis. Waar gaat de burgemeester zitten? Komt hij ook met mij praten? Hoe heet de burgemeester eigenlijk? Meester kom maar bij ons zitten. Iedereen vond het spannend om te tijdens het Nationaal Schoolontbijt samen te ontbijten met de burgemeester.
Het ijs was snel gebroken toen de burgemeester over de tafel klom om in het midden van de kring zichzelf voor te stellen aan de groep. Dat er voor de leerkracht nog een carrièreswitch mogelijk zou zijn omdat de burgemeester vroeger ook leerkracht is geweest vonden de kinderen wel grappig. Al snel na het smeren van de eerste boterhammen kwamen de vragen los. De kinderen waren goed voorbereid en stelde ook kritische vragen. Nisanur wilde wel eens weten wat de gemeente gaat doen aan de leegstand in het centrum. Ze vindt het nu maar saai om er te gaan winkelen. Sem wilde het fijne weten van al die uitbreidingen op het industrieterrein. Linsey, Bleona, Isha en Lieke zouden graag een Tommy-Boy verkeerslicht in Waalwijk zien. De burgemeester heeft beloofd dat hij met de meiden in gesprek gaat als zij met een uitgewerkt plan komen. De vraag of Nol Kleijngeld ook zijn echte naam is durfden de kinderen pas te stellen toen ze alleen waren met de wethouder. Aan het einde van het ontbijt heeft de burgemeester een cheque overhandigd aan de leerlingen met een donatie van €100 aan de stichting Kinderpostzegels en is er nog een groepsfoto gemaakt op het dakterras van het gemeentehuis. Ook kregen ze nog een fietslampje mee naar huis als cadeautje.
De kinderen hebben genoten van deze bijzondere ervaring!


klik hier om naar het digitale weekblad te gaan
Brief aan de ouders van groep 3/4 Hugo
14-11-2018 - 14 november 2018: Ter kennisgeving en publicatie

Betreft: brief aan de ouders van groep 3/4, Hugo

bronnen_klasbord_brief_ouders_3-4_Hugo


Tussenrapport en gesprekken
02-11-2018 -  


Brief lerarentekort
29-10-2018 -  Aan de ouders / verzorgers


Ouderinfoavond: meld u aan
15-09-2018 -  


Hoef-Hugo opent schooljaar in vakantiesfeer
24-08-2018 -