Nieuws

Gouden verkeerslabel als enige school in Brabant
23-01-2019 -
De Hoef & Hugo schrijft veilig verkeer met hoofdletters
Gisteren kregen wij het Gouden Verkeerslabel (een initiatief van de provincie Noord Brabant) Uniek, want geen enkele andere school in Noord-Brabant heeft het zover geschopt. Van de 900 aangemelde scholen zijn wij de enige met een gouden label.
Dit hebben we ‘verdiend’ door veel aandacht aan (veilig) verkeer op veel verschillende manier, te geven.
Burgemeester Nol Kleijgeld nodigde vorig jaar in november de groepen zeven en acht van De Hugo uit om samen met hem in het gemeentehuis te genieten van het Nationaal Schoolontbijt. Leerlingen vroegen tussen de boterhammen met hagelslag en kaas door of het mogelijk was om bij de oversteekplaats aan de Beukenstraat in Waalwijk een TommyBoy-verkeerslicht te plaatsen: het genereert muziek, waardoor de kinderen letterlijk en figuurlijk stilstaan bij de gevaren van afgeleid zijn in het verkeer. Vervolgens hebben Isha, Lieke, Bleona en Linsey een brief aan de burgemeester geschreven. De gemeente heeft hier nu akkoord voor gegeven. Het verkeerslicht zal op verschillende oversteekplaatsen bij scholen geplaatst worden.
Gisteren hebben gedeputeerde Christophe van der Maat en wethouder Ronald Bakker het gouden veiligheidslabel uitgereikt. Tevens gaven zij een gastles in groep 7/8 van de Hugo. Ook ontvingen we als school en alle kinderen diverse cadeautjes.
De school kreeg een een 30 km/uur pakket dat de school kan gebruiken voor verkeersveiligheidsacties rondom de school. In het pakket zitten onder andere posters, een grote banner, grote sandwich borden om aan lantaarnpalen te bevestigen.


MRT screening Hoef & Hugo
06-12-2018 -  In de komende twee weken willen we alle kinderen van de groepen 1 t/m 3 screenen op hun motoriek. Dit zal tijdens een gymles gedaan worden. We werken in dit kader samen met Het Beweeg Buro.

Lees verder:
Brief_MRT-screening

Ontbijt met de burgemeester
16-11-2018 -

Groep 7-8 van OBS De Hoef-Hugo ontbijt met burgemeester

Woensdag 7 november stonden de leerlingen van groep 7-8 al vroeg voor het gemeentehuis in Waalwijk. Er was afgesproken om half 9 verzamelen, maar toen de leerkracht om kwart over acht bij het gemeentehuis aankwam stonden de leerlingen al met knorrende magen te wachten.
Onder begeleiding van de wethouder, mevrouw Dilek Odabasi-Sekeri, ging groep 7-8 naar de kantine van het gemeentehuis. Waar gaat de burgemeester zitten? Komt hij ook met mij praten? Hoe heet de burgemeester eigenlijk? Meester kom maar bij ons zitten. Iedereen vond het spannend om te tijdens het Nationaal Schoolontbijt samen te ontbijten met de burgemeester.
Het ijs was snel gebroken toen de burgemeester over de tafel klom om in het midden van de kring zichzelf voor te stellen aan de groep. Dat er voor de leerkracht nog een carrièreswitch mogelijk zou zijn omdat de burgemeester vroeger ook leerkracht is geweest vonden de kinderen wel grappig. Al snel na het smeren van de eerste boterhammen kwamen de vragen los. De kinderen waren goed voorbereid en stelde ook kritische vragen. Nisanur wilde wel eens weten wat de gemeente gaat doen aan de leegstand in het centrum. Ze vindt het nu maar saai om er te gaan winkelen. Sem wilde het fijne weten van al die uitbreidingen op het industrieterrein. Linsey, Bleona, Isha en Lieke zouden graag een Tommy-Boy verkeerslicht in Waalwijk zien. De burgemeester heeft beloofd dat hij met de meiden in gesprek gaat als zij met een uitgewerkt plan komen. De vraag of Nol Kleijngeld ook zijn echte naam is durfden de kinderen pas te stellen toen ze alleen waren met de wethouder. Aan het einde van het ontbijt heeft de burgemeester een cheque overhandigd aan de leerlingen met een donatie van €100 aan de stichting Kinderpostzegels en is er nog een groepsfoto gemaakt op het dakterras van het gemeentehuis. Ook kregen ze nog een fietslampje mee naar huis als cadeautje.
De kinderen hebben genoten van deze bijzondere ervaring!


klik hier om naar het digitale weekblad te gaan
Brief aan de ouders van groep 3/4 Hugo
14-11-2018 -  


Tussenrapport en gesprekken
02-11-2018 -  


Brief lerarentekort
29-10-2018 -  Aan de ouders / verzorgers


Ouderinfoavond: meld u aan
15-09-2018 -  


Hoef-Hugo opent schooljaar in vakantiesfeer
24-08-2018 -